Paracord halsbanden

Fluffydog paracord halsbanden

Bij Fluffydog kan u terecht voor handgemaakte halsbanden en leibanden voor uw viervoeter die u zelf helemaal kan samenstellen! Ik maak hiervoor gebruik van het stevige materiaal paracord en biothane. Paracord heeft een grote breekkracht (247 kg) en wordt zodanig gemaakt dat het ook compleet veilig is. Paracord is ook wasbaar (op 30°) en in geval u kiest voor een biothane verstelbare gesp kan uw hond ook gewoon zwemmen met de halsband, want biothane neemt geen vocht op en is gemakkelijk te reinigen. 

Hou er ook rekening mee dat niet elke halsband stijl kan gebruikt worden bij uw hond. Zo zijn brede halsbanden niet geschikt voor kleine honden. In overleg met elkaar kunnen we de beste halsband stijl kiezen voor uw viervoeter, vraag dus gerust om raad. 

Meetinstructie nekomtrek

Wat is paracord?

Origineel Paracord is een "US Made" nylon koord dat bestaat uit een kern van draden in een geweven nylon mantel. Het woord 'Paracord' komt van het gebruik door Amerikaanse parachutisten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na een parachute landing werd het touw van de parachute afgesneden en gebruikt voor allerlei toepassingen. Door de populariteit van het koord vandaag zijn er veel varianten in verschillende kwaliteit verkrijgbaar. Paracord Type III 550 is het meest gebruikte Paracord.

Soorten en types paracord

Paracord is in allerlei diktes, kleuren en patronen verkrijgbaar. De verschillende diktes worden vaak aangeduid als "Type" of met de bijbehorende breekkracht (in pounds). Zo wordt het meest gebruikte "Paracord Type III" ook wel "550 Paracord" genoemd, omdat het een breekkracht van 550 lbs. (247 kg) heeft. Naast Type III wordt ook Type II veel gebruikt voor meer elegant knoopwerk en 'Type I', 'Micro' en 'Nano' vaak als accessoire koord. De term "Milspec Paracord" wordt gebruikt voor Paracord dat wordt gemaakt op basis van de strenge U.S. Militaire specificaties en is erg geschikt voor buitensport knoopwerk.