Soorten halsbanden

Een paracord halsband 

Wanneer u kiest voor een paracord halsband is de keuze aan onderdelen enorm groot. Zo zijn er heel veel stijlen waaruit u kan kiezen, het kleurgamma is overweldigend en ook voor het type sluiting kan u kiezen tussen een klikgesp of een verstelbare biothane gesp. Wat u ook kiest, alles wordt gemaakt met de grootste zorg en ik zorg bovendien voor een veilige afwerking. De halsbanden worden zo gemaakt dat wanneer er een draad moest loskomen, niet de hele halsband loskomt en uw hond ervandoor is. Hiervoor heb ik workshops gevolgd bij enkele meesters van deze technieken.

Bij een paracord halsband kan u ook kiezen voor een bijpassende leiband, armband en/of sleutelhanger. Ook kan deze afgewerkt worden met de naam van uw hond en een poepzaktasje die in vele kleuren beschikbaar is. 

Een paracord anti-parasietenband

EM-X Keramiek is keramiek gebakken van met EM (Effectieve Micro organismen) gefermenteerde klei. Tijdens het bakken is de informatie(trilling) en de energie van de EM micro-organismen in de klei opgeslagen die vervolgens deze informatie en energie weer afgeeft aan zijn omgeving. De werkzaamheid van EM-X keramiek is namelijk gebaseerd op het principe dat informatie(trilling) en energie kan worden behouden en overgedragen door deze eigenschappen te binden in gebakken klei. 

 De omgeving waar EM-X keramiek wordt toegepast resoneert mee met de opbouwende/herstellende/anti-oxiderende trilling van het keramiek. Verwerkt in halsbanden kunnen de EM-X keramiekpijpjes helpen tegen teken en vlooien bij honden. Uit ervaring blijkt dat het harmoniserende, en daardoor natuurlijke weerstand verhogende effect van de EM-X keramiekpijpjes (die in de halsbanden zijn verwerkt) helpt tegen teken en vlooien. Het aantal teken en vlooien vermindert of verdwijnt zelfs geheel. Bij sommige honden lijkt het ogenschijnlijk niet te helpen, maar dan blijkt vaak dat ook andere factoren zoals voeding, etc. een rol kunnen spelen.

Let op! EM keramiekpijpjes zijn geen wondermiddel. Mocht de werking onvoldoende blijken, kan u bijkomend teken -en vlooienproducten van de dierenarts bijgeven. De bandjes mogen ook gedragen worden door puppy's en zogende teefjes!

Een anti-parasietenband is NIET veilig als halsband om te gaan wandelen! Sluit dus ook geen leiband aan op deze halsbanden. 

Bij deze bandjes kan je kiezen tussen 3 stijlen: Helmy's first, cobra of snake. In de kleurengids kan je naar eigen smaak de kleuren samenstellen en de naam kan er ook bij aan gehangen worden. 

Snake stijl
Snake stijl

Een PPM sliplijn

PPM staat voor Polypropylene Multifilament. PPM touw is glanzend, soepel en voelt zacht. Het is licht en neemt zeer gering water op. Het blijft drijven, droogt snel en wordt niet snel vies. PPM touw is ook goed bestand tegen schimmel en rot. Het bevat geen giftige stoffen en is dus veilig voor mens en dier.

Voor de sliplijnen gebruiken wij enkel de hoogkwalitatieve PPM die weinig tot niet kan uitrafelen en deze is ook in veel kleuren beschikbaar (zie kleurengids). 

Voor kleine hondjes wordt er een minder dik PPM gebruikt. 

De sliplijnen hebben een handvat en een verstelbare lus voor de nek die versteld kan worden van heel klein naar heel groot. 

PPM sliplijn
PPM sliplijn

Een paracord "snelle uitlater"

Een snelle uitlater is zoals het woord al zegt: 'om uw hond snel uit te laten'. Vooral bij pups is dit heel handig omdat zij vaak hun behoefte al binnen hebben gedaan terwijl u de halsband en leiband nog probeert aan te doen. Natuurlijk is het ook leuk voor oudere honden. 

Een snelle uitlater is een verstelbare halsband en leiband aaneengemaakt. Hierdoor kan u gemakkelijk de halsband over het hoofdje schuiven en met 1 snelle beweging strakker maken. De leiband moet u dan ook niet meer vastklikken. 

Ook hier kan u uit het brede aanbod kleuren van de kleurengids kiezen. Er zijn ook veel stijlen beschikbaar zoals de cobra, snake, Helmy's first, bloemen, ... voor de halsband en ook voor de leiband kan u uit verschillende stijlen kiezen. 

Bij een snelle uitlater kan ook gekozen worden om te personaliseren met de naam van de hond en een poepzaktasje. 

Advanced solomon halsband met 8-strand braid
Advanced solomon halsband met 8-strand braid

Een variant op de snelle uitlater is een showlijn. Een showlijn is bedoeld voor honden die gaan naar hondententoonstellingen om gekeurd te worden. Hierbij is het de bedoeling dat de lijn zo min mogelijk aandacht trekt en dus zo fijn mogelijk is. Ideaal is dat de showlijn dezelfde kleur heeft als de hond of een kleur die er goed bij past. Er mogen natuurlijk wel minimale versieringen aangebracht worden, zoals op de foto te zien. 

Showlijn
Showlijn

Puppy herkenningsbandjes

Bij veel hondenrassen zien pups er na geboorte hetzelfde uit. Dan is het gemakkelijk om meteen een herkenningsbandje aan te doen. Deze bandjes zijn ook gemaakt van paracord. Dit is zacht op de huid en kan goed tegen vocht en vuil. De bandjes kunnen gewassen worden in het wasmachine op 30°C. Verder zijn ze ook heel verstelbaar en kunnen ze dus goed meegroeien met de pup. Bij kleine en middelgrote rassen kan zo'n bandje de hele 8 weken mee, bij grote rassen heb je 2 groottes nodig. 

Stuur gerust een berichtje met het aantal dat je wil en de gemiddelde nekomtrek na geboorte. Ze kosten €2 per bandje en worden in verschillende kleuren gemaakt at random.